Wim Huisman

0
861

GROOTEGAST – Wim Huisman stopt na achttien jaar als leider van FC Grootegast. Groen is voor Huisman de favoriete kleur. Want zijn grote voetballiefde is niet alleen FC Grootegast, maar ook FC Groningen. Huisman heeft alle pieken en dalen van de verenging meegemaakt. Van de perikelen rond de fusie (de zaterdagclub heette vroeger Oranje ’58 en de zondagtak GVB, red.) tot promoties en net-niet promoties, zoals enkele jaren geleden in Vledder. Huisman heeft ‘zijn jongens’ op zien groeien. En trainers zien komen en gaan.  Momenteel strijdt het vlaggenschip voor klassenbehoud van de tweede klasse. Strijd leveren, vindt Huisman belangrijk. “Er zit helemoal gain duvel in”, is een gevleugelde uitspraak van de verder zeer sociaal ingestelde Huisman, die naast meecoachen altijd de formulieren regelde  en ook verslagen typte voor de regionale pers. Als dan gevraagd werd naar de opstelling kreeg je wel eens alleen de voornamen. Huisman is altijd de vriendelijke persoonlijkheid gebleven. Huisman is voetbaldier bij uitstek, maar heeft nog een grote hobby, die hij zelfs belangrijker vindt: zijn duiven. Daarmee geniet hij bekendheid in binnen-en buitenland. Huisman gaat dan ook als het leven als ‘Duivenman’.  Zijn zijn duiven niet terug, dan is Wim niet rustig. Het voetbal staat dan even op de tweede plaats. Nu hij stopt met het leiderschap kan hij nog meer tijd besteden aan zijn gevleugelde vrienden.