Tweede Abel Tasman fietstocht in de stijgers

0
259

LUTJEGAST – Het is alweer bijna een jaar geleden dat de Abel Tasman fietstocht een geslaagde vuurdoop kende. Bij wijze van experiment werd de 40 kilometer lange fietstocht uitgezet en konden er 250 fietsers deelnemen aan de toertocht langs delen van de Struuntocht. “Die 250 deelnemers meldden zich al snel aan en we konden dat ook vrij gemakkelijk behappen”, aldus voorzitter Bert van der Vaart van Stichting Promotie Lutjegast. “Nu we weten dat we het aankunnen hebben we het aantal deelnemers wat vergroot.” Zaterdag 26 augustus gaat de tweede editie van de fietstocht van start en daarvoor zijn maar liefst 500 startplekken. “Vorig jaar hielden we het nog op een doordeweekse dag”, vertelt Bert. “We hebben daar commentaar op gehad, omdat niet iedereen mee kon doen. Immers, er zijn veel mensen die op doordeweekse dagen verplichtingen hebben bij hun werkgever. Het is wel de reden geweest om dit jaar te kiezen voor een zaterdag.” Van der Vaart meldt tevens dat de leeftijdsgrens van 55+ is losgelaten. “55-plussers krijgen nog wel korting op het inschrijfgeld, maar in principe mag iedereen zich inschrijven voor de Abel Tasman fietstocht”, laat hij weten. Waar de route heen gaat blijft nog even geheim, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een mooie nieuwe route voor de deelnemers. “Wel zal deze ook ongeveer 40 kilometer lang zijn”, weet Astrid Witte. Witte is namens Grootegast in Beweging betrokken bij de organisatie en meldt dat de afstand niet toevallig is gekozen. “De Struuntocht is 40 kilometer lang. Voor veel mensen is dat te ver om te wandelen, maar fietsen is vaak geen probleem. Dus hebben we nu ook een Struuntocht per fiets opgezet.” Vanaf komende zaterdag kan men zich inschrijven op www.promotielutjegast.nl, waarna de startbewijzen z.s.m. per mail worden toegezonden. De kosten bedragen maximaal 15 euro inclusief een lunch en koffie of thee. “En net als vorig jaar zal Gjaltema uit Doezum de gestrande fietsers weer op weg helpen”, besluit Bert van der Vaart.