Wat gebeurt er met CBS Rehoboth?

0
285

OLDEKERK – Het voortbestaan van de christelijke basisschool Rehoboth in Oldekerk is onzeker. De gemeente Grootegast is druk aan het bouwen en heeft meer kavels nodig. Veel meer kavels zelfs. Dus moet de school plaatsmaken. Het zou zomaar het script kunnen zijn van een spannende film. En dat is het dus ook! Na jaren van eindmusicals wilde juf Heleen de Jong weleens iets anders met de afzwaaiende groep achters. Moeder Renate Wiersma klom in de pen, schreef een script en de hulp van Lara de Jong (nichtje van de juf) werd ingeschakeld voor het betere film- en montagewerk. Ook werd burgemeester Ard van der Tuuk gevraagd om een rol te spelen in de film. Wie niet beter wist zou denken dat de burgervader het gebouw écht het wilde laten slopen. Puik acteerwerk dus! Of de leerlingen de school gaan redden? Het zou zomaar kunnen, want je kan er heel gemakkelijk ook een hotel van maken. Naar het schijnt.