Westerkwartiergemeenten lanceren apps

0
211

WESTERKWARTIER – De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn hebben elk een eigen app ontwikkeld voor inwoners. Vorige week heeft Kirsten Stadermann samen met burgemeester Ard van der Tuuk van Grootegast de apps gelanceerd. Stadermann was met haar idee – een app waarmee meldingen bij de gemeente kunnen worden gedaan – de winnares van het AWAD team (Anders Werken Anders Doen) van de gemeente Zuidhorn in 2016. Het doen van meldingen is één van de mogelijkheden van de gemeenteapps. Daarnaast kunnen inwoners de app raadplegen voor informatie, zoals de afvalkalender en het laatste nieuws. De apps zijn vanaf nu beschikbaar. U kunt de app gratis downloaden op uw smartphone of tablet, door in de Google Play Store of Apple App Store te zoeken naar de naam van uw gemeente.