CMV Excelsior op reis voor Pamietamy

0
258

GRIJPSKERK/LODZ – CMV Excelsior is op reis geweest naar Lodz (Polen). De muzikanten bereiden zich voor op het Wereld Muziek concours in Kerkrade waar zij het stuk Pamietamy ten gehore zullen brengen. Een aantal leden wilden daarom de reis naar Polen maken om zich extra te verdiepen in de verschrikkelijke geschiedenis die achter het muziekstuk zit. Pamietamy is gebaseerd op de documentaire Shoah, waarin onder meer het verhaal van Simon Srebnik wordt verteld. Hij overleefde als enige vernietigingskamp Chelmo. De muzikanten bezochten onder meer het oude treinstation Radegast, de joodse begraafplaats, de fabriek van Schindler en kamp Chelmo zelf. “Het was een indrukwekkende reis en een echte toevoeging aan het project Pamietamy”, laat secretaris en bugelist John Bouwman weten. Het volledige verslag van de reis is te vinden op www.pamietamy.nl/reisverslag.