Grijpskerk in de ban van fierljeppen

0
286

GRIJPSKERK – Na het succesvolle NK-fierljeppen van vorig jaar staan de Grijpskerker fierljeppers wederom in de startblokken. Dit jaar komt de vereniging met drie leden uit in de topklasse. Bij de heren doen Bas Tolboom uit Niehove en Niels Koetsier uit Leeuwarden mee met de toppers. Het is inmiddels ruim twintig jaar geleden dat Johan Oldewarris jarenlang in de top schitterde. Bij de meisjes plaatste Femke Rispens zich in de topklasse. In de afgelopen weken werden door meerdere ljeppers van de enige Groninger fierljepvereniging al successen geboekt. Heine Helmus uit Oldekerk won twee prijzen bij de jongens A en verbeterde zijn persoonlijke record. Simone van der Hoek uit Aduard veroverde in de klasse dames A al drie 2e prijzen en kwam ook  met een nieuw persoonlijk record.  Bas Tolboom haalde in de topklasse mooie afstanden van 17,31 en 17,32 meter. Jarne Sikkens won in Buitenpost een 3e prijs bij de junioren A. Een goede start van de Grijpskerk-leden. In de ‘Grijpskerk-Arena’ vonden afgelopen vrijdag de eerste wedstrijden plaats in de tweede klasse. Op dinsdag 20 juni (2e klas) en op woensdag 21 juni (1e klas) krijgt de strijd een passend vervolg. Ook dan beginnen de wedstrijden om 19.00 uur.