Strijd der popkoren barst los in Niekerk

0
246

NIEKERK – Popkoren kom je overal tegen. Meestal prachtig, soms wat minder, maar altijd gezellig. Maar wat is nu het beste popkoor? Op die vraag krijgen belangstellenden en fans op 24 juni antwoord. Medeorganisator Jan Bakker is er al helemaal klaar voor en kijkt uit naar de strijd der popkoren. “We hebben negen koren uitgenodigd om de degens te kruisen”, vertelt Bakker. “Elk koor zal twee keer twintig minuten op het podium staan en worden vervolgens beoordeeld door een kundige jury.” Trots lepelt Jan Bakker de namen van de juryleden op: “Lucie Pakes, Gert Sennema en Jelle Faber zullen de koren beoordelen op hun kunsten, waarbij er bij het tweede optreden specifiek wordt gekeken naar de interactie met het publiek. Dus is een koor echt in staat om het publiek bij hun optreden te betrekken.” Het festival moet een feest voor jong en oud worden en daarom wordt de jeugd ook actief bij het korenfestival betrokken. “De jongeren kunnen een workshop volgens bij Martijje Lubbers”, weet Bakker. “Zij is een bekende zangeres uit Rolde en heeft inmiddels verschillende grote werken op haar naam.” Tevens vormt een samengesteld jeugdpopkoor het pauzenummer tussen het popkorengeweld. “We kijken er erg naar uit”, meldt hij. “Het begint nu echt te leven in het dorp en we hopen natuurlijk ook veel muziekliefhebbers van buiten Niekerk te trekken.” Het Korenfestival begint zaterdag 24 juni om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 23.30 uur. Place to be is het Wandelpark van Niekerk en het beste bereiken via de ingang aan de Dr. Karel van der Veenlaan. “Er is natuurlijk de nodige catering aanwezig voor een natje en een droogje”, verzekert Jan Bakker.