Nanja Jurjens

0
258

Toneelvereniging Gastvrij Grootegast

GROOTEGAST – “Dit jaar ben ik zes jaar voorzitter van deze mooie vereniging. In totaal bekleed ik al acht jaar een bestuursfunctie bij Toneelvereniging Gastvrij. Dat is zo gekomen toen onze vorige voorzitter uit het bestuur trad. Na twee interims heb ik uiteindelijk de voorzittershamer overgenomen. Met veel plezier. Het is ontzettend leuk om te doen. Je praat met veel mensen en hebt met iedereen contact. Daarbij ben ik van nature een regelneef. Dat moet je ook wel zijn in deze functie, denk ik. Dit is dan ook niet de enige vrijwilligersfunctie die ik heb. Naast de toneelvereniging ben ik ook voorzitter van de oudervereniging van OBS De Molenberg in Grootegast en zit ik in de commissie van Taptoe Grootegast. En dat is logisch. Als je lid bent van een vereniging hoort het oppakken van een bestuursfunctie of vrijwilligerswerk er gewoon bij. Al moet ik zeggen dat ik volgend jaar het stokje naar alle waarschijnlijkheid over ga dragen. De insteek is dat acht jaar –eerst- wel genoeg is en er tijd is voor een frisse wind. Voor mij is daarna lekker doorspelen op het toneel. En natuurlijk flink meehelpen met allerhande klusjes, want dat blijf ik wel doen. Wat ik leuker vind? Het voorzitterschap of toneelspelen. Een gewetensvraag! Ik ben natuurlijk bij Gastvrij gekomen om toneel te spelen, dus laat ik dat maar kiezen. Al is het voorzitterschap wel heel leuk om er naast te doen. Ik mag graag samenwerken. Dat is wat er momenteel ook gebeurd, want we zijn volop bezig met de voorbereiding van onze nieuwe voorstelling ‘Sil de Dorpsjutter’. Het verhaal is afgeleid van het verhaal ‘Sil de Strandjutter’ en is naar het heden herschreven. Het betreft een openluchtvoorstelling, zoals we die één keer in de vijf jaar geven. Sil woont, met zijn gezin, in de Notoaristuun van Grootegast. Dus precies daar waar wij de openluchtvoorstelling geven. Het is dus een enorm herkenbaar stuk voor de inwoners van Grootegast en omstreken. Heel veel wil ik natuurlijk niet verklappen. Mensen moeten op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli vooral de voorstelling zelf komen bekijken. De kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop bij Drint, Hazenberg Dier & Tuin, Anne Bos en Vos Schoenen in Niekerk. Ze kosten 7,50 euro per stuk in de voorverkoop en 10 euro aan de kassa. Vrijdag en zaterdag begint de voorstelling om 20.30 uur en op zondag hebben we om 14.00 uur een middagmatinee.”