Oabeltje chocolade; een lekkere knipoog naar Abel Tasman

0
223

GROOTEGAST – Een nieuw en vooral lekker initiatief in Grootegast, waar BrugVrouw Myra Eeken-Hermans recent de eerste zakjes Oabeltje chocolade heeft overhandigd aan burgemeester Ard van der Tuuk. Samen met de Chocoladedroom uit Niekerk en studio Roede heeft BrugVrouw het chocoladeproduct ontwikkelt. Initiatiefnemer Myra Eeken-Hermans vindt al jaren dat veel meer mensen zouden moeten weten wat voor moois er allemaal te beleven is in de gemeente Grootegast en de regio Westerkwartier. “Oabeltje combineert verhalen uit de streek met heerlijke chocolade en  levert een bijdrage aan vrijwilligersorganisaties.”

Elk zakje Oabeltje chocolade is voorzien van een verhaal dat uitnodigt om meer te willen weten. “Dat is leuk voor toeristen die het gebied bezoeken en op zoek zijn naar unieke activiteiten en wetenswaardigheden. Dat is leuk voor organisaties en ondernemers die kunnen groeien wanneer het aantal bezoekers in het gebied groeit. En, niet in de laatste plaats, het geeft de inwoners extra informatie waar ze trots op kunnen zijn, zodat ze als ambassadeurs van hun eigen woonomgeving aan anderen kunnen vertellen wat er te beleven is. Zegt het voort!” Het merk Oabeltje is een knipoog naar de in Lutjegast geboren Abel Tasman, de man die in 1642-1643 zijn naam onverbrekelijk heeft verbonden met het in kaart brengen van delen van Tasmanië en Nieuw-Zeeland. De eerste twee producten (kanonskogels en schepen) en verhalen gaan over Abel Tasman en verwijzen naar het Abel Tasman Museum in Lutjegast. Inmiddels zijn er ook bouwstenen gemaakt die naar het LEGiO-museum in Grootegast verwijzen. “Ik heb de eerste kanonskogels en schepen officieel overhandigd aan burgemeester Van der Tuuk van Grootegast en aan het bestuur van het Abel Tasman Museum.”