Supervrijwilligster José Boer present bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner

0
1707

Welk pareltje mag van u dineren in Hotel Aduard?

STREEK – Overstromen. Dat is wat zowel de postbus als de mailbox van de Streekkrant deden toen wij  een oproep plaatsten om vooral de pareltjes uit uw dorp te nomineren voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Veel aanmeldingen dus. Uit veel dorpen ook! En de ene motivatie was nog mooier dan de andere. Onder de inzenders bevond zich een bekende: Sandra ter Veen van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Welbekend met een heleboel vrijwilligers. Dus wie een nominatie van Sandra krijgt móet haast wel heel veel betekenen voor de maatschappij.

Dat José zich inzet voor een heleboel goede doeleinden blijkt uit de lange mail die de Zuidhorner buurtwerkster in onze mailbox dropte. Zo is José al jaren betrokken bij SWgZ als vrijwilligster en is zij in haar vrije tijd ook te vinden in de bibliotheek van Zuidhorn. Haar helpende handjes verlichten het werk in het Cultureel Centrum Zuidhorn. “Daarnaast is José écht onmisbaar bij het steunpunt, waar wij niet meer zonder haar kunnen”, schrijft Sandra ter Veen. Waar we José nog meer kunnen treffen? Bij haar ouders die ze graag bijstaat als één van hen weer eventjes met de gezondheid tobt of achter de bar bij buurthuis Avalon om iedereen van een ‘natje en een droogje’ te voorzien. “En vergeet ook zeker haar kleurrijke aanwezigheid niet te vermelden”, laat Sandra weten. “Grappen, grollen. Als je het hebt over ‘kleur geven aan…’, dan kom je bij haar uit.” Het is een bijzondere dame, vat Sandra haar genomineerde samen. Of we José moeten uitnodigen voor het dorp Zuidhorn of voor haar woonplaats Oldekerk laat Sandra in het midden. “Ze pendelt dagelijks op en neer op haar scootertje. En dan te bedenken dat ze een aantal jaren geleden nog tot weinig in staat was en haar leven opnieuw moest opbouwen.” Wij zijn overtuigd. Als we José bellen –net voor het weekend- blijft het even stil aan de andere kant van de lijn. Beduusd? Ja, zo blijkt een paar tellen later als we horen dat haar weekend nu al helemaal goed is, “en die moet nog beginnen!” “Sandra heeft mij opgegeven?”, vraagt ze. “Wat lief! Nee, dit had ik niet zien aankomen. Wow… Ik noteer het direct in mijn agenda.” José, wees welkom 14 december in Best Western Hotel Restaurant Aduard. Jij verdient het!

Heeft u ook een bijzondere dorpsgenoot? Wij horen heel graag wie uit uw dorp aan zou moeten schuiven bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner dat op donderdag 14 december zal plaatsvinden. Het Streekgebied kent 53 dorpen en wij zoeken uit elk dorp de grootste lieverd, vrijwilliger of (mantel)zorger. Deze mensen krijgen een uitnodiging om op de avond aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn met andere bijzondere mensen in het familiebedrijf van de Kingma’s te Aduard. U kunt uw topper aanmelden via email op destreekkrant@media-totaal.nl. Per post kan ook: De Streekkrant, o.v.v. Het Grote Jij Verdient Het Diner, Postbus 116, 9300 AC Roden. Vergeet niet te vermelden waarom u deze persoon voordraagt. Uit veel dorpen zullen meerdere mensen genomineerd worden, dus uiteindelijk zal een goede motivatie de doorslag kunnen geven. Extra leuk: in de aanloop naar het diner zullen wij een aantal mensen uitlichten in de Streekkrant. Een extra spotlightje zetten op hun bijzondere verdiensten. Vergeet dus ook zeker niet uw contactgegevens mee te zenden, zodat we contact op kunnen nemen en een leuk interview op poten kunnen zetten! Alhoewel we een stapel nominaties hebben ontvangen is nog lang niet elk dorp vertegenwoordigd. Stuur dus vooral de namen van uw pareltjes naar ons toe, zodat wij ze in het zonnetje kunnen zetten.

Gastenlijst

Frans Talstra (Kommerzijl)
José Boer (Oldekerk)