Zwemclub PWC Buitenpost wint Amficup

0
423

BUITENPOST – Zaterdag organiseerde zwemvereniging PWC uit Buitenpost de jaarlijkse Amficup zwemwedstrijd. Voor deze wedstrijd werden naast de PWC nog drie verenigingen uitgenodigd: Avéna uit Joure, De Granaet uit Dokkum en De Wetterwille uit Burgum. Elke vereniging vaardigde 25 zwemmers af. Er werd flink gestreden om de vele medailles die de zwemmers per afstand konden behalen. Achteraf vond een puntentelling plaats, zodat kon worden berekend welke vereniging de meeste punten binnen wist te slepen. De PWC wist, na het winnen van de Fryselcup beker vijf weken geleden, ook deze titel te prolongeren en haalde zo voor de tweede keer op rij de Amficup wisselbeker binnen. De grote winnaars waren Wilco Driessen 25 mtr. vrije slag en 25 mtr. schoolslag, Sylke Vrieswijk 25 mtr. vrijeslag, Hidde Bruins Slot 25 mtr. schoolslag, Elmar Altena 50 mtr. schoolslag, Kyra Kootstra 50 mtr. vrije slag, Axel Jorn Veenstra 50 mtr. vrije slag en Hidde Zondervan 100 mtr. wisselslag.