Unieke zeehondentocht naar de Engelsmanplaat

0
1228

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert een unieke zeehondentocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros (zie foto). Data: 2 juli, 3 juli, 18 juli, 19 juli, 31 augustus, 1 september en 15 september.

Tegenover het museum kunt u inschepen. De afvaart is om 9.00 uur en de tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). Een gids vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Bij de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen. Om 16.00 uur bent u weer terug in Zoutkamp. Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek en een gebakken visje kost 40 euro per persoon. Er kunnen maximaal 12 passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-23414542 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.