‘Verhalenkaravaan’ trekt door het Westerkwartier

0
240
Foto: NBG

STREEK – Ruim 50 enthousiaste gezinsleden onder wie tientallen kinderen stapten vorige week op de pedalen of in de auto voor een ‘Verhalenkaravaan’ over de Bijbel. Via een fietsroute door het groene Westerkwartier reisden ze langs diverse plaatsen waar de kinderen met hun (groot)ouders aan de slag gingen met de zogenaamde ‘Samenleesbijbel’. De Verhalenkaravaan werd georganiseerd door vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap.

In Enumatil, Niekerk, Kornhorn konden kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar samen met hun (groot)ouders allerlei activiteiten ondernemen, gebaseerd op de Samenleesbijbel. In Niekerk stond het verhaal dat Jezus vertelde over de zaaier centraal in het gebouw dat daarnaar genoemd is: “De Zaaier”.  De kinderen versierden na het aanhoren van dit bijbelverhaal zakjes waar ze graan in mochten doen om mee te nemen.  In Enumatil was de molen het decor voor het verhaal over de weduwe van Sarefat, bij wie het meel niet opraakte. Kinderen zagen meel malen en bakten net als de weduwe koekjes. In Curringherveld bij Kornhorn hoorden de kinderen het verhaal van Noach en maakten zelf een boot die ze in de ‘poele van Boele’  naast de werkschuur lieten varen. Elk kind kreeg aan het eind van de rit een diploma als blijvende herinnering aan deze dag. De Samenleesbijbel – verschenen in 2015 – is een speciale editie van de ‘Bijbel in Gewone Taal’, aangevuld met ruim 500 pagina’s extra materiaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Gespreksvragen, weetjes, doe-opdrachten, illustraties en liedjes brengen bekende en minder bekende verhalen dichtbij. De Samenleesbijbel helpt kinderen en hun (groot)ouders om de Bijbel te lezen en erover in gesprek te gaan. Foto: NBG