Feestje voor echtpaar Theodorie-Jansma

0
573

ZUIDHORN – Wethouder Bert Nederveen bracht zaterdag een bezoek aan het echtpaar Theodorie-Jansma. Zij stapten zestig jaar geleden in het huwelijksbootje en zijn nog altijd zeer gelukkig met elkaar. Een goede reden dus voor de wethouder om namens de gemeente Zuidhorn de felicitaties over te brengen. Het echtpaar leerde elkaar kennen in Helpman, waar ze allebei opgroeiden. Ze zaten in dezelfde kerk. Op de vraag wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoet hebben antwoordt de 87-jarige mevrouw Theodorie: “Het moment dat Bert, net terug uit Indonesie voor vrijwilligerswerk, de kerk uitliep in zijn groene pak kan ik me nog zo goed herinneren, dat was heel indrukwekkend.” Na hun huwelijk bleven ze in Helpman wonen. De inmiddels 89-jarige meneer Theodorie is altijd vertegenwoordiger geweest en mevrouw werkte als verpleegkundige. Ze hebben zes kinderen gekregen. In 1966 is het gezin naar Zuidhorn verhuisd waar ze met veel plezier wonen.