Transformers op bezoek in Fries winkelhart

0
483

Surhuisterveen wordt Cybertron!

SURHUISTERVEEN – De levensechte dinosaurussen zijn nog niet verjaagd uit het dorpscentrum van Surhuisterveen of de volgende invasie is een feit. Op 8 juli veranderd Surhuisterveen in Cybertron. Megagrote Transformers worden deze zaterdag getoond aan het publiek en het belooft een hele happening te worden. “De grootste Transformer is zes meter hoog en weegt 2.500 kilo”, vertelt Bernard Baron. “Het zijn geen kleine jongens dus!”

Net als de dino’s komen ook de Transformers uit de hoge hoed van Troostwijk veilingen. “De dinosaurussen waren natuurlijk al mega”, vindt Baron. “Maar dit is van een heel ander kaliber.” Voor de ondernemer zijn dit soort acties de spreekwoordelijke krenten in de pap. “We willen het dorp Surhuisterveen op de kaart zetten”, zegt hij. “Dit soort acties sluiten perfect aan bij dat streven. Als je als dorp voorop wilt lopen, moet je zeker met dit soort acties komen.” Voorop lopen doet Surhuisterveen zeker in deze. De nieuwste Transformersfilm draait net in de bioscopen. “We zijn actueel”, aldus Baron, die zelf enorm uitkijkt naar 8 juli. “Het is gewoon écht heel gaaf!” Dat onderstreept Peter Wassenaar. Als eigenaar haalde hij eerst de dinosaurussen naar Surhuisterveen en wist destijds al te verklappen dat er nog iets heel speciaals zat aan te komen. Dat blijken dus de blikken helden uit de jaren ’80 te zijn. “Momenteel hebben wij 35 Transformers in de loods staan en daar komen straks nog eens –een stuk of- 26 bij”, vertelt Wassenaar. “Een aantal van deze figuren zullen we tentoonstellen in Surhuisterveen. Het publiek kan dan zien hoe mooi deze stukken ‘scrap-art’ zijn. De enorme robots zijn opgebouwd uit echte auto-onderdelen. Krukassen, zuigers en cilinders zijn allemaal terug te vinden in deze actiefiguren.” Nadat de Transformers het winkelhart van Surhuisterveen weer verruilen voor de veilige loods van Wassenaar worden de figuren te koop aangeboden. “Op 15 augustus openen we de veiling op www.troostwijkactions.com”, vertelt Wassenaar. “Daar kan men twee weken lang bieden op de Transformers, waarna ze gegund worden aan de hoogste bieder.” Maar eerst zijn ze dus te bezichtigen voor het grote publiek. Op zaterdag 8 juli doen de Transformers het centrum van Surhuisterveen aan. De actiehelden zijn te bewonderen van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de jonge bezoekers ligt er een stoere poster klaar, zolang de voorraad strekt.