19e Olde Wierdenloop in Opende koppelt prestige aan pracht

0
251

OPENDE – De 19e Olde Wierdenloop bleek zaterdag wederom een evenement waar veel mensen terecht naar uitkijken. En dat zijn tegenwoordig niet alleen de fanatieke hardlopers. Dit jaar stond namelijk voor de tweede keer de Olde Wierden Wandeltocht op het programma. Een prachtige wandeling over 10 kilometer langs de mooiste plekjes van Opende en omgeving. Naast de vierhonderd deelnemers die het hardloopevenement jaarlijks weet te binden,  trekt de wandeltocht een hele nieuwe doelgroep naar sporthal De Veste. Het was zaterdag dus druk in Opende, waar ze dit soort evenementen met plezier neerzetten. En met hard werken, want aan vrijwilligers geen gebrek. Dit tot grote vreugde van voorzitter William Ytsma:  “Als je ziet hoeveel vrijwilligers er klaar staan om ons te helpen, dan neem ik mijn petje daarvoor af”.