Wethouder feliciteert ‘Tienenman’ met unieke prestatie

0
259

NIEKERK – Hoe vaak zou het voorkomen dat een leerling het Gymnasium verlaat met zeven tienen op zijn eindlijst? Voor het vak Grieks kwam hij in eerste instantie net een tiende punt tekort, waardoor er een vette 9 op zijn lijst prijkte voor dit vak. Voor 99 procent van de leerlingen reden om eens een fles lekkere bubbels te ontkurken, voor Ezra Bekkering (17) betekende het een herexamen. Want als je zo dichtbij zeven tienen bent wil je die natuurlijk ook hebben. En het is de leerling gelukt. De zevende tien is binnen en vervangt de ‘matige’ negen. Het is een fantastische prestatie van de VWO-leerling die overweegt om na een jaartje Scheikunde in Groningen eens over de landsgrenzen heen te kijken. De uitzonderlijke prestatie van de jongen viel ook Sjabbo Smedes op die namens de gemeente Grootegast de felicitaties kwam overbrengen en een mooie bos bloemen meebracht.