Jeugdcultuurfonds van start in Zuidhorn

0
241

ZUIDHORN – Afgelopen week gaven wethouders Nederveen en Bakker het startsein voor het Jeugdcultuurfonds Zuidhorn. De wethouders deden dit in Brede School De Noordster te Zuidhorn. De plechtigheid werd opgeluisterd met een bijdrage van Jeugdtheaterschool Zuidhorn. Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om muziek-, theater-, dans – of tekenles te volgen.

Het Jeugdcultuurfonds Zuidhorn maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. De gemeente Zuidhorn stort in zowel 2017 als 2018 jaarlijks 3.500 euro in het Jeugdcultuurfonds. De Rabobank Foundation ondersteunt eveneens het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Zuidhorn 2.500 euro bij. Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeente Zuidhorn en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar ongeveer 15 kinderen uit de gemeente Zuidhorn deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten. Ouders met een inkomen tot 120 procent van het minimuminkomen kunnen terecht bij het fonds. Op www.jeugdcultuurfonds.nl is te lezen hoe een aanvraag in zijn werk gaat.