Sportcentrum Eekeburen krijgt welverdiende erkenning

0
418

“Dit is een mooi moment voor het zwembad en onze medewerkers”

OLDEKERK/NIEKERK – Maandag was een speciale dag voor Sportcentrum Eekeburen. Het zwembad kreeg de licentie Zwem-ABC van het Nationaal Platform Zwembaden. Een erkenning en bewijs dat het sportcentrum zich in de juiste richting begeeft. Dat vindt ook Mieke van der Veen: “Ons bad voldoet aan alle gestelde eisen. Het is mooi dat we dat nu ook naar buiten toe uit kunnen dragen. Bij Eekeburen kan er goed gelest worden.”

Met de licentie worden vier belangrijke zaken gegarandeerd. Mieke: “Om in aanmerking te komen moet je kunnen bewijzen dat kinderen in veilige handen zijn. Er moet gewerkt worden met gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers die werken volgens de Gedragscode Zwembranche.” Verder hebben de onderwijzers van Eekeburen allemaal een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en worden ze regelmatig bijgeschoold. “Kinderen die slagen voor hun zwemdiploma ontvangen Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC”, zegt Mieke. “Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitvoering van verschillende beroepen.” Ook een vereiste is het hanteren van een helder beschreven zwemlesmethode, zodat ouders goed kunnen bepalen of de aangeboden lessen wel bij hun kind passen. “Verder worden er eisen gesteld aan de constante kwaliteit van de lessen”, vertelt Mieke. “Deze worden jaarlijks gecontroleerd en getoetst door een onafhankelijke instantie.” Buiten de lessen en de zwemonderwijzers om wordt er ook gekeken naar het bad waarin gezwommen wordt. Deze moet groot en diep genoeg zijn om in aanmerking te komen voor de licentie Zwem-ABC. “Uiteraard zijn we ontzettend blij met deze erkenning”, lacht Mieke tijdens de uitreiking. “We wilden graag voldoen aan de gestelde eisen en zijn trots dat dit gelukt is. Het houd je scherp en up-to-date. Dit is een geweldig moment voor het zwembad en onze medewerkers.” De licentie krijgt –als vanzelfsprekend- een mooi plekje aan de muur van Eekeburen. Ook aan de buitenkant is het bewijs van kwaliteit zichtbaar middels een mooie sticker op de voorruit.