Een stoel voor Hepke Horinga bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner

0
1011

Welk pareltje mag van u dineren in Hotel Aduard?

STREEK – Overstromen. Dat is wat zowel de postbus als de mailbox van de Streekkrant deden toen wij  een oproep plaatsten om vooral de pareltjes uit uw dorp te nomineren voor het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner. Veel aanmeldingen dus. Uit veel dorpen ook! En de ene motivatie was nog mooier dan de andere. Deze week de gast namens Sebaldeburen: Hepke Horinga. Opgegeven door zijn eigen vrouw Renske die met een heel bijzonder en leuk feitje kwam. Hepke verjaart tijdens het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner en kan deze avond gefeliciteerd worden met zijn 64ste verjaardag.

Is een verjaardag ook een reden om uitgenodigd te worden? Nauwelijks, maar het is wel een leuke bijkomstigheid voor een vrijwilliger in hart en nieren. “Hepke doet enorm veel vrijwilligerswerk”, laat Renske weten. Want wie kent ’t Spectrum niet. Het dorpshuis van Sebaldeburen kan al 35 jaar rekenen op de inzet van Hepke, die het zelf allemaal vanzelfsprekend lijkt te vinden. “Overigens is het dorpshuis niet het enige waar mijn man zich voor inzet”, vervolgt Renske. “Hij is ook zeer betrokken bij IJsbaanvereniging ‘De Volharding’ waar hij reeds 35 jaar een bestuursfunctie heeft.” Van al die jaren bij de plaatselijke ijsvereniging beheert Hepke al dertig jaar de portemonnee. Penningmeester dus. Best een spannende functie, want als het huishoudboekje niet klopt gaat het snel bergafwaarts met een vereniging. En daarnaast is Hepke dus jarig op 14 december. 64 jaar wordt hij. “Bovendien is Hotel Aduard een prachtig Gronings bedrijf”, vindt Renske. “Het zou geweldig zijn om daar te mogen dineren op deze speciale dag.” Voor de Streekkrant is 70 jaar aan vrijwilligers meer dan genoeg. Zeker voor een straks 64-jarige.

Heeft u ook een bijzondere dorpsgenoot? Wij horen heel graag wie uit uw dorp aan zou moeten schuiven bij het Grote ‘Jij Verdient Het’ Diner dat op donderdag 14 december zal plaatsvinden. Het Streekgebied kent 53 dorpen en wij zoeken uit elk dorp de grootste lieverd, vrijwilliger of (mantel)zorger. Deze mensen krijgen een uitnodiging om op de avond aanwezig te zijn voor een gezellig samenzijn met andere bijzondere mensen in het familiebedrijf van de Kingma’s te Aduard. U kunt uw topper aanmelden via email op destreekkrant@media-totaal.nl. Per post kan ook: De Streekkrant, o.v.v. Het Grote Jij Verdient Het Diner, Postbus 116, 9300 AC Roden. Vergeet niet te vermelden waarom u deze persoon voordraagt. Extra leuk: in de aanloop naar het diner zullen wij een aantal mensen uitlichten in de Streekkrant. Een extra spotlightje zetten op hun bijzondere verdiensten. Vergeet dus ook zeker niet uw contactgegevens mee te zenden, zodat we contact op kunnen nemen en een leuk interview op poten kunnen zetten! Alhoewel we een stapel nominaties hebben ontvangen is nog lang niet elk dorp vertegenwoordigd. Stuur dus vooral de namen van uw pareltjes naar ons toe, zodat wij ze in het zonnetje kunnen zetten.

Gastenlijst

Frans Talstra (Kommerzijl)
José Boer (Oldekerk)
Grietje Wagenaar (Faan)
Lucie Pakes (Faan)
Hepke Horinga (Sebaldeburen)

Artiesten

Niels Span