Feestje bij jubilerend echtpaar

0
1162

SURHUISTERVEEN – Het echtpaar Schaap-Boersma uit Surhuisterveen was vorige week zestig jaar getrouwd. Op 4 juli om precies te zijn. Dus kwam burgervader Gerben Gerbrandy persoonlijk langs om Willem Schaap en Boukje Schaap-Boersma te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal. De heer Schaap is op 18 augustus 1936 geboren in Oudehaske en mevrouw Schaap-Boersma op 3 september 1937 in Boornbergum. Het echtpaar trad op 4 juli 1957 in het huwelijksbootje in de gemeente Smallingerland. Samen kregen zij drie zoons, vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. De heer Schaap werkte jaren als automonteur in Boornbergum. In 1966 richtte hij zijn eigen autobedrijf op in Surhuisterveen. Werken was zijn hobby, zijn lust en zijn leven. Later werd het autobedrijf overgenomen door zijn zoon, die het bedrijf heeft voort gezet. Naast zijn werk als automonteur was hij gedurende 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer als chauffeur en pompenier. Zijn jarenlange inzet werd beloond met een Koninklijke onderscheiding. Mevrouw Schaap-Boersma werkte tijdens de eerste jaren van het autobedrijf als benzinepompbediende, later zorgde zij voor de administratie van het bedrijf. Haar hoofdtaak was zorgen voor de kinderen en het huishouden.