Sil de Dorpsjutter

0
325

GROOTEGAST – Bestaat hij echt? Sil de Dorpsjutter werd dit weekend levensecht neergezet tijdens het openluchtspektakel van Toneelvereniging Gastvrij uit Grootegast. Dus voor heel even was hij heel echt. Ruim duizend mensen hebben genoten van het toneelstuk over de vrije vogel die met zijn gezin leeft in de Notoaristuun. Sil Steenhuis is voor  niets en niemand bang en toonde ook zeker geen tekenen van podiumvrees. Een tijd geleden nam de dorpsjutter zijn intrek in het park en leek er gelukkig te zijn met zijn vrouw Janka en twee zoons. Al levend van wat men op straat zette leidde Sil een goed bestaan. Toch bleek niet iedereen even blij met aanwezigheid in de tuin van Grootegast. Of het goed is gekomen met de hoofdrolspeler uit het toneelstuk? Zeker wel! Sil de Dorpsjutter is een bewerking van regisseuse Maaike van den Hoek naar het stuk Sil de Strandjutter van Cor Bruijn. Eind jaren tachtig speelde Gastvrij het originele stuk al eens als een binnenuitvoering. Dit jaar is er echter gekozen om de vijfjaarlijkse uitvoering in de buitenlucht te wijden aan deze prachtige bewerking waar veel toeschouwers enorm veel plezier aan hebben beleefd. Johan van der Dong legde de spraakmakende Sil vast op de gevoelige plaat.