28e Fryske Walden Rit gezellig druk

0
593

Motoren stelen de show

 SURHUISTERVEEN – Wie houdt van klassieke en oude motoren moet zaterdag zeker in Surhuisterveen zijn geweest. Daar waren de beste motorrijders van de Veteraan Motor Club (VMC) te vinden voor alweer de 28e Fryske Walden Rit georganiseerd door de Fan Antike Motorfreonen. De oudste deelnemende motor is van bouwjaar 1912. Uiteraard reden naast deze veteraanmotoren, gebouwd voor 1941, ook klassieke motoren uit de noordelijke provincies in mee in de tijdrit. Het terrein bij de Feanster molen aan Koartwald werd deze dag omgetoverd tot een pretpark voor motorliefhebbers. Of eigenlijk een motormuseum, want er waren meer dan twintig motormerken aanwezig waarvan het gros niet meer bestaat. Geen wonder dus dat het gezellig druk werd op het terrein waar rijders en liefhebbers met elkaar de passie voor motoren deelden.