Excelsior gaat internationaal!

0
462

GRIJPSKERK – In de voorbereiding op het Wereld Muziek Concours heeft CMV Excelsior vrijdag een zeer bijzonder concert gegeven in de PKN kerk in het eigen dorp Grijpskerk. Zij traden samen op met een Amerikaans jeugdorkest uit de staat Michigan. De jeugd van Excelsior beet de spits af met een inspirerend optreden als opwarmer voor de rest van de avond. Grote broer Excelsior bracht naast een inspeelwerk de twee grote werken van het WMC ten gehore. Divertimento van Harrie Janssen en Pamietamy  van Rob Goorhuis stonden beiden op het programma. Na de pauze speelde het Amerikaanse orkest die het publiek goed wist te vermaken met een aantal spectaculaire, Amerikaans getinte werken. Na het concert vertrok het 55-koppige orkest naar Parijs om vandaar de volgende dag weer terug te reizen naar Detroit waar de reis drie weken geleden ook is begonnen.