Jan Dikkers

0
287

Voorzitter VV Opende

OPENDE – “Ik ben nu vier jaar voorzitter van deze mooie club. Nadat ik thuis was geraakt vroeg VV Opende mij of wat voor de club wilde betekenen. Dat wilde ik wel waarna ik eerst iets op het technische vlak ben gaan doen. Van het één kwam het ander en voordat ik het wist was ik voorzitter. Geen probleem overigens, want ik ben al veertig jaar lid van VV Opende. Om het dan heel clichématig te stellen: ik ken de clubcultuur. Het voorzitterschap is een functie die, zoals bij meer verenigingen, met ups en downs gaat. Dat is hier natuurlijk niet anders. Er moeten uiteindelijk toch knopen doorgehakt worden. Niettemin ben ik van de diplomatieke weg en creëer ik geen tegenstellingen. Rust in de club is het belangrijkste dat er is en ik geloof dat dat momenteel wel snor zit bij VV Opende. We hebben een leuk bestuur en een goede groep vrijwilligers. Die vrijwilligers zijn ook zeer belangrijk, zeker in een dorp met een rijk verenigingsleven, zoals Opende. Of al die verenigingen niet zorgen voor een tekort aan vrijwilligers? Welnee, we zien dat vrijwilligers ook andere verenigingen willen helpen. De verenigingen versterken elkaar in dit dorp en zorgen voor een mooie kruisbestuiving. Sportief gaan we een spannend seizoen tegemoet. Onze eerste elftal komt komend seizoen in de vierde klasse Friesland. Dat is een mooie indeling die garant staat voor veel spannende derby’s. Eigenlijk vragen we elk jaar aan de KNVB of we bij de Friezen ingedeeld kunnen worden. Dat gaat soms goed, en soms niet. Dit jaar hebben we het niet gevraagd en is het toch gebeurd. Daar zijn we zeer content mee. De komende competitie wordt smullen voor onze supporters én voor onze penningmeester. Er zal hopelijk wel wat publiek afkomen op de derby’s. Het doel is overleven. De mouwen opstropen en de tegenstanders onze ‘peendermentaliteit’ laten zien. Ploegen moeten bang zijn om naar Opende te komen. Het is te hopen dat we wat constanter zijn komend seizoen. Vorig jaar was het alles of niets. Typisch Opende trouwens, winnen van de bovensten om vervolgens tegen de ondersten de punten te verspelen. Ik heb er komend seizoen wel vertrouwen in. Wat mij betreft mag het los. Over de toekomst kan ik kort zijn. Dat weet ik niet. Als het aan mij ligt blijf ik nog wel even als voorzitter, maar dat ligt ook anderen natuurlijk. Om de drie jaar kan een voorzitter zich verkiesbaar stellen, het is dan ook de leden om te bepalen of zij dat zien zitten.”