Locoburgemeester feliciteert diamanten echtpaar

0
199

ZUIDHORN – Vorige week bezocht locoburgemeester Bert Nederveen het echtpaar Postma-Dijkstra om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Op 11 juli 1957 stapten Stadjers Pieter Postma en Johanna Henderika Dijkstra -na drie jaar verkering- in het huwelijksbootje. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in Groningen. Na hun trouwerij hebben ze eerst bij de ouders van Johanna gewoond vanwege woningtekort. Na 2,5 jaar kreeg het echtpaar een oud huis die Pieter helemaal zelf heeft opgeknapt. Nadat ze hierna nog in Vinkhuizen heeft gewoond komen ze uiteindelijk terecht in Aduard. Ze kregen vier kinderen. Het stel was erg sportief. Ze hebben veel gewandeld, gezeild en gefietst. Nadat de kinderen uit huis waren reden Pieter en Johanna samen vaak met een toercaravan naar het buitenland en genoten ze daar van de natuur en het buitenzijn. In Aduard woonden ze heerlijk, maar door fysieke ouderdomsklachten moest het stel gelijkvloers gaan wonen. Uiteindelijk zijn ze in een prachtig huis terecht gekomen in Zuidhorn waar de 80- en 79-jarige inmiddels al acht jaar wonen. De kinderen en de inmiddels vijf klein- en drie achterkleinkinderen wonen allemaal in de buurt en zien ze regelmatig.