Verrassend jubileum Lutje Stek

0
284

KOMMERZIJL – Peuterspeelzaal SKSG Lutje Stek vierde vrijdag haar 10-jarig bestaan. Dat is opvallend, aangezien Lutje Stek in de afgelopen jaren meerdere keren bijna verdwenen was, wegens een gebrek aan peuters in het dorp. Peuterleidster Ymkje Krijnen: “Hoe moeilijk het soms ook was om de speelzaal in stand te houden, is het dankzij enthousiaste ouders telkens weer gelukt. Daarom wilden we dit jubileum groots vieren.”

De activiteitencommissie droeg hun steentje bij om een leuk programma in elkaar te draaien en  te verzorgen. Tijdens het zingen van het lied ‘Er is feest in de stad’ haalden de verklede peuters alle leerlingen van de Rietstek -de school waar de speelzaal gevestigd zit- uit de klas. De optocht ging naar buiten, waar de ouders stonden te wachten. De peuters en kinderen van de basisschool mochten onder de poort door, die de ouders hadden gemaakt. Nadat er enkele mensen bedankt waren, werd een prachtig versierde vlag de mast in gehesen. Bij een feest hoort ook wat lekkers, dus ook daarin was voorzien. De rest van de ochtend genoten de peuters van een groot luchtkussen, konden ze blikken gooien, cakejes versieren en werden ze geschminkt. Symbolisch voor de manier waarop het bij Lutje Stek steeds net goed gaat wat betreft aantal leerlingen, ging het ook nu weer net goed. Tijdens het feest was het heerlijk weer, maar zodra het springkussen was opgeruimd brak de regenbui los.