Grijpskerker fierljeppers presteren goed

0
1542

GRIJPSKERK – Tijdens twee prachtige zomeravonden boekten leden van de Grijpskerker fierljepvereniging in de `Grijpskerk-Arena` opnieuw successen. De talentvolle 13-jarige Femke Rispens uit Niehove die een paar dagen eerder in Burgum een persoonlijk record sprong van 15,02 meter, won woensdag in Grijpskerk de 2e prijs in de topklasse meisjes. In de veertigjarige geschiedenis van de club staat zij inmiddels qua afstand op de tweede plaats van alle damesleden die de club ooit voortbracht.

Bas Tolboom uit Niehove, topklasser bij de senioren, sloot de finale in Grijpskerk af met een sprong van 17,43 meter, na een paar dagen eerder in Burgum een nieuw persoonlijk record van 18,87 meter te hebben gesprongen. Allard Sikkens kwam daar tot een persoonlijk record van 14.18 meter bij de jongens A. Woensdagavond sprong Simone van der Hoek uit Aduard in de topklasse dames een persoonlijk record van 12.74 meter,maar raakte bij een hernieuwde poging helaas geblesseerd. Dagkampioen bij de 1e klas wedstrijd werd Nard Brandsma uit Workum met 20.07 meter. Ook de tweedeklassers presteerden vorige week dinsdag goed. In de 2e klas B won Peter Faber uit Oldehove met een persoonlijk record van 13.74 meter de wedstrijd. Jasper Henstra uit Grijpskerk werd bij de junioren A derde met 14,36 meter. Bij de senioren B waren er prijzen voor Benny van der Ploeg uit Grijpskerk (2e prijs,15.71 meter) en voor Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk (3e prijs,15.66 meter). De slotwedstrijden zijn in Grijpskerk op vrijdag 18 augustus en op zaterdag 19 augustus. Dan worden door de Friese Ljeppers Bond de klassementsprijzen 2017 uitgereikt en de Ello Sterenborg Bokaal in vijf categorieën door het gemeentebestuur van Zuidhorn.