Roelf Pijpker

0
263
Man met de hamer Roelf Pijpker

Voorzitter Stichting Buurthuiskamer Aduard

ADUARD – “De Buurthuiskamer Aduard bestaat nu bijna vijf jaar. Daar waar we vijf geleden aan het begin van een onzeker avontuur stonden, durf ik nu wel te zeggen dat de Buurthuiskamer écht op de kaart staat. Het is verworden tot een gezellig middelpunt in de Aduarder samenleving. Een mooi centrum voor mensen om lekker samen te komen voor een kopje koffie, thee en een gezellig praatje. Niemand hoeft zich geïsoleerd te voelen in de maatschappij en ik ben blij dat de Buurthuiskamer daaraan bijdraagt en ervoor zorgt dat mensen altijd omringt zijn door andere mensen. Daarnaast zijn we best trots op ons uitleencentrum dat er bij is gekomen. Wie uit nood een tijdje op krukken moet lopen of een rollator nodig is, kan deze lenen bij de Buurthuiskamer. En dat is mooi. Ook hebben we ‘De Buurtkakel’ opgezet. Dit nieuwsblaadje moet het voormalig dorpskrantje vervangen. Lang niet iedere oudere is bekend met het internet, dus is dit nog altijd een welkome aanvulling op het al bestaande nieuwsaanbod. Als bestuur bemoeien we ons overigens niet met de dagelijkse zaken in de Buurthuiskamer. Het is aan ons om te zorgen dat alles blijft lopen en gefaciliteerd wordt, maar de activiteiten moeten toch echt van de mensen zelf komen. Zo is het ooit bedoeld en zo wordt het gelukkig ook uitgevoerd. De mensen zijn enorm actief in het organiseren en er komen ook een heleboel leuke ideeën uit de Buurthuiskamer. Neem nu bijvoorbeeld de historische wandeling. Deze is zelf uitgezet en ontwikkelt door vrijwilligers van de Buurthuiskamer. Zij leidden ook de mensen rond in het dorp en vertellen over vroegere tijden. Ook eenvoudigere activiteiten, zoals bingo en het samen eten is een groot succes. Daar komen veel mensen op af. Net als de mannensoos. Daar zouden jullie ook echt eens moeten gaan kijken. Het is niet ongebruikelijk dat er twintig mannen om de tafel zitten en kletsen over van alles en nog wat. Hartstikke gezellig. Dat we –bijna- vijf mooie jaren hebben gehad blijkt ook wel uit de prijzen die we hebben gewonnen, waaronder de Provinciale Vrijwilligersprijs. Ik ben dan ook graag voorzitter. Er zit veel plezier in het voorzitterschap. En als ik even geen plezier meer heb, dan ga ik gewoon even langs de Buurthuiskamer en dan komt het plezier direct terug. Na deze laatste vijf jaren gaan we binnenkort vooruitkijken naar de volgende vijf jaren. Of ik daar als voorzitter bij ben? Dat gaan we ook binnenkort bekijken.”