‘Geen gaswinning in en onder De Marne’

0
284

DE MARNE – Recent vond er een verrassende bijeenkomst plaats in De Marne. Verrassend, omdat inwoners en de burgemeester het voornemen hebben om samen een “Commitment” te gaan ondertekenen over het stoppen van gaswinning en afhandeling van schades in gemeente De Marne. Tijdens de bijeenkomst bleek dat de burgemeester Koos Wiersma het roerend eens wat zijn inwoners en hun zorgen deelde. Daarop besloot de burgervader naast de inwoners van zijn gemeente te gaan staan en zich te verbinden aan een aantal punten die ertoe moeten leiden dat de gaswinning in De Marne stopt. Ook wil Wiersma, net als de inwoners, dat schadegevallen ruimhartig vergoed worden en dat de gedupeerden zelf een contra-expertise kunnen aanvragen die volledig vergoed wordt. 19 september tekenen de partijen de “Commitment” in dorpshuis Open Haard te Kruisweg, waarmee de gemeente De Marne verklaart tegen gaswinning binnen de gemeente te zijn.