VV Zeester – ‘Ik kom hier niet om voor ‘des keizers baard’ te spelen’

0
431

 

ZOUTKAMP – Zeester heeft waardig afscheid genomen van Willem Pettinga, die het bijna gepresteerd heeft om een prijs te winnen. Pettinga neemt het jeugdelftal onder 18 van Kloosterburen-Eenrum onder zijn hoede. De rood-witte formatie, wederom uitkomend in de vijfde klasse, presenteert de nieuwe roerganger: Marinus Siekman.

Siekman staat in het streekgebied vooral bekend als trainer van Aduard 2000. Toevallig spelen er enkele spelers, die in die tijd- lang geleden- actief waren, zoals Danny Beerda en sinds kort Niels Alt. “Ze vroegen of ik een keer wilde praten. Er werd een plan gepresenteerd en dat leek me wel wat. Ik ben bij FVV weggegaan, na drie jaar. Ik wilde niet een vierde jaar aan vastplakken. Ik had ook naar een derde klasser gekund en VVK, maar we kwamen niet bij elkaar. Dit is een hele mooie, jonge ploeg. Er komen een drietal A-junioren over: Daniel Veenstra, Jasper Nienhuis en Jelte Toxopeus. En we hebben een prima spits, Vince van der Veen, die er aardig op los schiet en denkt nog meer te kunnen. Willem Pettinga heeft het prima gedaan, heeft net geen prijs gewonnen. Ik zeg niet dat we nu voor het kampioenschap gaan, dat is te hoog gegrepen, maar zeker voor een periode. Ik ga niet voor des keizers baard spelen. Misschien zit er wel meer in dan een periode. Ik kan de sterkte van de tegenstanders niet helemaal inschatten. Ik weet alleen dat Gerkesklooster een redelijk elftal heeft. Doelstelling is een periode, maar hoop bij de eerste vijf. We zien wel. We kijken wel waar het schip strandt. Toen Zeester op mijn pad kwam, dacht ik: wat is dit? Ik kan alleen maar zeggen: prima club. Het is geen club, maar een echte vereniging. Wat ze allemaal gerealiseerd hebben na de fusie, dat is indrukwekkend.  Er staat een pannakooi voor de jeugd, ter waarde van 50.000 euro. Ik heb er niet veel mee te maken, maar er is 40 m2 bij de kantine aangekomen. Er komt veldverlichting, zodat we ook in de avonduren kunnen spelen. Er gebeurt hier wel wat. Er zijn tal van sponsoren die de vereniging steunen. Zeester timmert aardig aan de weg. De intentie is om langer dan een jaar te blijven. Ik ben overal langer trainer geweest en nooit weggestuurd. Ik woon in de stad. Het is wel elke keer 31 kilometer. Nu gaat het nog, maar straks wordt het winter. De weg naar Zoutkamp is aardedonker. Ja, ik ben visliefhebber. Er gaan soms schalen haringen rond, weet ik. Aan vis hebben ze niet te kort”.  Aan Siekman de taak het rood-witte vlaggenschip in goed vaarwater te laten eindigen.