Buurtbewoners strijden voor speeltuin

0
436

ADUARD – Aanstaande zaterdag om 14.00 uur overhandigen de buren van De Lindt in Aduard een burgerinitiatief met meer dan 100 handtekeningen aan wethouder Henk Bakker. Buurtbewoners willen heel graag de speeltuin terug in de wijk. In de afgelopen jaren zijn er namelijk weer veel jonge gezinnen komen wonen. Maar een speelgelegenheid is er niet meer. Nu moeten kinderen meer dan een kwartier lopen én de drukke Burgemeester Seinestraat oversteken voor de dichtstbijzijnde speeltuin.

De handtekeningenactie is een gezamenlijk initiatief van buurtbewoners en de SP-afdeling Zuidhorn. SP-woordvoerder Niels Rollingswier: “Regelmatig gaan wij in de gemeente huis-aan-huis om te horen wat buurtbewoners bezig houdt. In Aduard hoorden we van diverse buurtbewoners de wens voor een speeltuin. We hebben toen alle enthousiastelingen samengebracht. Met z’n allen hebben we het burgerinitiatief opgezet en handtekeningen opgehaald, met een overweldigend succes.” De buurtbewoners en SP-Zuidhorn roepen de gemeente op om middelen ter beschikking te stellen, zodat er nieuwe speeltoestellen geplaatst kunnen worden. Er moet uiteraard gezocht worden naar een goede locatie. “De speelgelegenheid op ‘De Lindt’ is een heel aantal jaar geleden weggehaald,” aldus een van de buurtbewoners, “maar er is niets voor teruggekomen. Het zou mooi zijn als kinderen hier komende zomer weer normaal buiten kunnen spelen”.