Een lichtje op ‘70 jaar Eva Kipp’

0
414

ADUARD – In Het Rechthuis van Aduard was vorige week een bijzondere expositie te zien. Daar opende –en sloot een dag later- de overzichtsexpositie ’70 jaar Eva Kipp’ ter ere van de veelzijdige kunstenares Eva Kipp uit Molenrij die –jawel- 70 jaar is geworden. Centraal tijdens de expositie stond haar motto ‘Kijken, vinden, verbeelden’. Haar meest recente werken waren te bewonderen in Aduard, waaronder knappe papierwerken en fotobeelden. Ook waren op de verjaardagsexpositie van Eva Kipp bijzondere ‘voorwerpen’ te zien zijn. Samen met ‘ijzerwerk’ kunstenaar Henk Slomp heeft ze recent een bijzonder project afgerond. “Henk benaderde mij met de vraag of ik samen met hem aan een project wilde beginnen”, aldus Eva. “Hij heeft voor ons beiden een wagen gemaakt”, legt ze het achterliggende idee uit. “En ik heb voor ons beiden papierobjecten met vondsten gemaakt. Afzonderlijk van elkaar hebben we vervolgens onze eigen wagen gemaakt. Deze twee wagens zijn echt broer en zus geworden.” En waren dit weekend voor het eerst samen te bewonderen als een setje.