Feest voor diamanten paar!

0
518

SURHUISTERVEEN – Het echtpaar Van der Scheer-Hovinga uit Surhuisterveen vierde vorige week dat zij zestig jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt. Een heuglijk moment waar ook burgemeester Gerben Gerbrandy graag bij wilde zijn. Mevrouw Anna Margaretha Van der Scheer- Hovinga is geboren op 15 augustus 1932 in Tolbert. De heer Van der Scheer is geboren op 2 april 1928 in Leens. Het echtpaar trouwde op 24 oktober 1957 in Leek. Zij hebben drie kinderen, zes kleinkinderen en een achterkleinkind. Na eerst in verschillende hotels door heel Nederland te hebben gewerkt, nam Jan van der Scheer in 1957 Hotel Van der Scheer in Surhuisterveen over van zijn vader. Het echtpaar runde 22 jaar lang samen het hotel. De heer Van der Scheer was hoteleigenaar. Zijn vrouw werkte in de keuken. Omdat er geen opvolger was, heeft het echtpaar het hotel verkocht aan een projectontwikkelaar. Uiteindelijk is het hotel in 2005 gesloopt. Na zijn pensionering was de heer Van der Scheer lid van de zwembadcommissie en zat hij in het bestuur van Plaatselijk Belang. De laatste 20 jaar hebben meneer en mevrouw Van der Scheer volop genoten van hun vakanties met de caravan.