Serious Request wandelestafette

0
2120
ZUIDHORN – Het glazenhuis voor de 3FM dj´s staat ditmaal in Apeldoorn. Dit jaar is het thema ´Breng ze weer samen´ en gaat het om geld in te zamelen  voor het herenigen van verscheurde families in  rampgebieden. Zuidhorn doet mee en ondersteunt zo de landelijke actie. Van vrijdag 15 december tot en met  zondag 17 december zijn er veel diverse activiteiten waarmee gehoopt wordt dat er heel veel geld voor het goede doel wordt opgehaald. Vorig jaar was dat een bedrag van ruim 25.000 euro. Een mooi streefbedrag voor de lustrumeditie van 2017.

De wandelestafette is inmiddels een niet meer weg te denken onderdeel. Van vrijdag 15 december 20.00 uur tot en met zaterdag 16 december 20.00 uur zal er volop gewandeld worden in het Johan Smitpark. Wilma Stigter kan er enthousiast over vertellen. ´We doen al vijf jaar mee met  onze straat Botter. Hartstikke leuk en gezellig. Elk jaar lukt het ons om weer genoeg mensen te vinden om mee te doen. Die 24 uur maken we zeker weten ook  in  2017 weer vol. Onze straat is een kleine straat. Dat maakt dat we creatief moeten zijn. Hele gezinnen, opa´s en oma´s , jongelui, buurmeisjes, iedereen doet een duit in het zakje. Ik weet nog wel dat we op de wandel-estafettedag een verjaardag in de buurt hadden. Dat was best wel grappig. Om de zoveel tijd stapte iemand op om mee te lopen  met de estafette. Voordeel van onze straat is dan we dichtbij het evenemententerrein liggen en zo  op het Johan Smit park zijn. Onze straat is daar een zijstraat van en dat heeft wel zo zijn voordelen.´

Serious Request brengt Zuidhorn  tot actie. Een stevige werkgroep doet daar dan ook zijn uiterste best voor. Steeds meer activiteiten worden toegevoegd aan de lijst. Zo is er een kindermiddag met de brandweer, bakt de bakker requestbrood en is er op de zondagmorgen een oecumenische kerkdienst voor alle gezinten en andere belangstellenden. Het brengt het dorp tot ontmoeting en saamhorigheid. Vooral  ook wil het de landelijke actie ondersteunen door het geven van een flinke gift.

Wilma Stigter ziet door deze actie ook de saamhorigheid in de buurt toenemen. ´We hebben een goede en leuke buurt en over het algemeen vinden we elkaar. Zo´n activiteit als dit, die wil ik graag doen slagen. Grappig is ook dat we iemand hebben in de straat die meedoet en tegelijkertijd zijn hond uitlaat. Dat kan ook. We hebben ook elk jaar een straatfeest. Dan is het leuk om met een ander in gesprek te komen en elkaar te ontmoeten. En ach, ik zie het zo, we zijn gewoon een  kleine straat in Zuidhorn die meedoet aan de actie en daar doen we enorm  ons best voor.´

Boudewijn Hinlopen komt uit een ander deel van Zuidhorn. De Bongerd is zijn  straat en ook die straat doet elk jaar  mee aan de wandelestafette. ´Binnenkort start de werving voor deelname in onze straat. Wie mee wil doen kan zich opgeven en daarna gaan we inventariseren wie wanneer op welk tijdstip wil wandelen. In de nachtelijke uren is dat nog wel eens lastig te organiseren,  maar tot nu toe is dat  ons nog altijd gelukt. In de afgelopen jaren is gebleken dat we een redelijk stabiele ploeg  van 25 personen op de been kunnen brengen. Ook dit jaar zullen we er voor zorgen dat het stokje altijd in beweging blijft,´ laat hij weten.

Voor deelname en opgave kijk vooral ook op de website.