Heerenveen-speler Woudenberg traint Buitenposters

0
214

BUITENPOST – Lucas Woudenberg, speler van SC Heerenveen, traint de komende tijd jeugdspelers van VV Buitenpost en begeleidt de jeugdtrainers. Deze week is hij op sportpark De Swadde begonnen met het geven van trainingen aan JO13-1 en JO13-2. De kennismaking met de vereniging en de spelers beviel Woudenberg. “Goede faciliteiten, een mooi kunstgrasveld en een leuke club!”, zegt hij enthousiast.

Buitenpost-sponsor De Haan Westerhoff heeft contact opgenomen met Woudenberg en de blonde verdediger vastgelegd om dit seizoen zo’n twintig keer te komen assisteren bij de jeugdelftallen. “Ik ben gevraagd of ik het leuk zou vinden om hier bij de jeugd een aantal trainingen te verzorgen en hier en daar een paar tips en tricks te geven. En ja, dat vind ik leuk om te doen. Zelf ben ik ook jarenlang trainer geweest bij mijn eigen dorpsclub, VV Zwammerdam”, vertelt Woudenberg. De eerste training bij Buitenpost is hem goed bevallen. “Was hartstikke leuk en je ziet ook dat die ventjes toch op een bepaalde manier tegen je opkijken. Ze wisten ook niet dat ik hier kwam en dat is nog dubbel zo leuk. Ze zeiden ‘hé, dat is toch die Woudenberg van Heerenveen?’.