Kinderen CBS De Borgstee lezen voor in de Wierde

0
531

GRIJPSKERK –  De jaarlijkse voorleeswedstrijd van Cbs De Borgstee in Grijpskerk werd ook dit jaar gehouden in de Wierde. Vier kandidaten (Jenna Stegink en Tessa Atens uit groep 7, Jelmer Gerretzen en Dorien Heeres uit groep 8) lazen  afgelopen donderdag voor en wisten de aanwezige bewoners met hun prachtige verhalen heel goed te boeien. De kandidaten werden gesteund door zo’n zestig kinderen van de Borgstee, die mee waren naar de Wierde.  Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn, en dat was Dorien. Zij gaat de school vertegenwoordigen bij de volgende ronde in Zuidhorn.  De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 25e keer gehouden. Bijna 50 procent van alle basisscholen doet mee. Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de zinderende landelijk finale die jaarlijks eind mei plaats vindt om de titel De Nationale Voorleeskampioen.