Burgemeester Hoekstra: “Ik ga het burgemeesterschap missen”

0
204

LEEK – Afgelopen week werd in het gemeentehuis te Leek de állerlaatste nieuwjaarsbijeenkomst ooit georganiseerd. Per 1 januari aanstaande valt Leek onder de gemeente Westerkwartier, waardoor de nieuwjaarsbijeenkomst voortaan elders zal plaatsvinden. Voor burgemeester Berend Hoekstra dan ook zijn laatste nieuwjaarsspeech als burgemeester, daar de Leekster burgervader op zeker afzwaait als bestuurder in Leek. Hoekstra meldde dat er met de jaarwisseling voor 800 euro aan schade is gemaakt in de gemeente. “Een mooi resultaat”, aldus Hoekstra die aangaf dat Leek ver onder het landelijk gemiddelde scoorde. De burgemeester haalde in zijn speech tevens het centrum van Tolbert aan. Hij gaf aan dat er een ‘mooi ontwikkelplan’ ligt om het centrum een nieuwe impuls te geven. Hij hoopt dan ook dat de betrokken partijen, die momenteel met elkaar overhoop liggen over de ontwikkeling van het centrum, er gezamenlijk uitkomen. Na de afsluiting van burgemeester Hoekstra – ‘Veul hail en zeeg’n’ – kon hij zich richten op de borrel. Dat was ‘m dan, zijn laatste nieuwjaarsspeech als burgemeester van de gemeente Leek. Emotioneel werd hij niet, maar hij gaat het burgemeesterschap wel missen. ‘Ik ga het zeker missen. Wat ik per 1 januari 2019 ga doen? Dat weet ik nog niet. Stilzitten kan ik in ieder geval niet, dus ik zal ongetwijfeld iets aanpakken. Een rentree in het basketbal? Dat lijkt me uitgesloten’, lacht de 65-jarige Hoekstra. Overigens was naast de Leekster driekleur nog een vlag te bewonderen bij het gemeentehuis. Ook de Tolberter vlag wapperde fier in de wind. ‘Dankzij een fantastische stunt van de oudejaarsploeg’, duidde Hoekstra. ‘Als blijk van waardering hebben we besloten om ook de vlag van Tolbert te hijsen.’