Violiste Lisa Jacobs maakt indruk

0
171

ADUARD – Regelmatig wordt Aduard verblijd met schitterende abdijconcerten in de Abdijkerk van Aduard. Vrijdag was het de beurt aan violiste Lisa Jacobs. Zij presenteerde een meeslepend concert waarin het publiek werd getrakteerd op virtuoos vioolspel. Mede met een voortreffelijke begeleiding op vleugel door Ksenia Kouzmenko heeft Nederlands topvioliste Lisa Jacobs haar roem in de Abdijkerk voor het volle waard gemaakt.  Met name met de ‘Sonate voor viool en piano, no.2 ‘ van Schumann liet Lisa zien hoe zij met haar technische perfectie tot hoge klasse kon komen. Het publiek luisterde ademloos en beloonde Lisa en Ksenia na afloop met een staande ovatie. Dat was overigens niet verrassend, want Lisa Jacobs geldt als één van Nederlands meest getalenteerde violistes en debuteerde al op 17-jarige met een verpletterend optreden met het Koninklijk Concertgebouw Orkest.