Jongen (19) uit Grijpskerk mishandelt agent

0
207

LEEK/GRIJPSKERK – Bij vechtpartijen tijdens een feest in een sporthal aan De Schelp in Leek is zaterdagnacht een agent gewond geraakt. De verdachte van de mishandeling is een 19-jarige jongen uit Grijpskerk, meldt de politie. De jongen is vastgezet.

De avond verliep rustig tot er rond 01.30 uur binnen opstootjes ontstonden. Meerdere politie-eenheden gingen naar Leek. Eenmaal in de hal werd er op meerdere plekken gevochten. Agenten haalden de vechtersbazen uit elkaar. De 19-jarige was al verdachte van een andere mishandeling. Toen hij werd aangesproken door een agent haalde hij uit en gaf de agent een fikse vuistslag in het gezicht. Vrienden van de 19-jarige wilden zich er mee bemoeien. Er waren meerdere agenten nodig om voor een veilige werkomgeving te zorgen. De verdachte werd aangehouden en naar het cellencomplex in Groningen gebracht. Ondertussen keerde in de hal de rust terug. De agent moest voor onderzoek naar de dokterspost. Hij liep door de vuistslag een hersenschudding en letsel aan zijn neus op. Hij doet aangifte tegen de 19-jarige. De jongen uit Grijpskerk zit nog vast. Verder onderzoek volgt.

“We vinden agressie en geweld tegen onze medewerkers onacceptabel”, laat de politie weten. “Politiemensen hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld tegen ons, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. De verdachte wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.”