Jan de Jong

0
269

WESTERKWARTIER – De selectiecommissie van de Raadsgroep Herindeling draagt Jan de Jong voor als beoogd griffier van de raad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Wanneer de Raadsgroep hem heeft benoemd, vervult hij tot de herindeling de rol van kwartiermaker voor de griffie van de nieuwe gemeente. De verwachting is dat hij 1 mei 2018 start. Jan de Jong (1955) woont in Diever en is sinds 2006 griffier van de raad van de gemeente Tynaarlo. Daarvoor werkte hij in managementfuncties bij de gemeenten Tynaarlo en Westerveld, als gemeentesecretaris van de gemeente Diever en voor diverse gemeenten in de provincie Groningen. Jan de Jong: “Als griffie samen met raad, inwoners en de gemeentelijke organisatie werken aan een nieuwe gemeente Westerkwartier is een geweldige uitdaging. De Raadsgroep heeft wat dat betreft al voldoende ambitie uitgesproken om dit waar te maken. Als griffier wil ik daar graag een belangrijke bijdrage aan leveren.” De Raadsgroep Herindeling (met vertegenwoordigers van alle raadsfracties in de vier gemeenten) neemt op 8 februari aanstaande een besluit over de voordracht. De kwartiermaker/beoogd griffier treedt tot 1 januari 2019 formeel in dienst bij de gemeente Leek. Om die reden neemt de raad van deze gemeente na het besluit van de Raadsgroep nog een aanstellingsbesluit. Het is vervolgens de bedoeling dat de nieuwe raad van de gemeente Westerkwartier in januari 2019 Jan de Jong benoemt tot griffier.