Jan Brokken

0
205

ADUARD – Schrijver Jan Brokken gaat vrijdag 16 februari op zoek naar de vrijheid in de Abdijkerk te Aduard. Dat doet Brokken samen met het Berlage Saxofoon Quartet in een zoektocht vol muziek en verhalen. Jan Brokken is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie zoals ‘In het huis van de dichter’, ‘Baltische Zielen’, ‘De kozakkentuin’, ‘De gloed van Sint-Petersburg’. Als schrijver heeft hij internationale faam verworven – The New York Times prees ‘Jungle Rudy’ als een meesterwerk van verhalende non-fictie. Veel van zijn romans zijn in diverse talen vertaald en verfilmd. Het Berlage Saxophone Quartet is in 2008 door vier bevlogen saxofonisten opgericht. Geroemd om zijn ‘muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste’, toont het Quartet graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen. In Aduard voeren het Saxofophone Quartet muziek uit van Moessorgski, Schulhoff, Shostakovich, Pärt en Eisler, ook zal er een nieuwe compositie klinken van Hawar Tawfiq, de Koerdisch/Nederlands componist die ooit zijn weg naar Nederland maakte. De muziek  wordt afgewisseld met verhalen van Jan Brokken. Kaarten á 20 euro (5 euro t/m 24 jaar) kunt u bestellen via de website www.abdijconcerten.nl of reserveren via telefoon 06-44334935.