Voorzitter verwelkomt beoogd griffier Westerkwartier

0
220

ZUIDHORN – Jan de Jong is donderdag verwelkomd als nieuwe (beoogd) griffier van de toekomstige gemeente Westerkwartier. De Raadsgroep liet haar goedkeuring voor de aanstelling van De Jong blijken door een welgemeend applaus, waarna voorzitter Willem Hoornstra namens de Raadsgroep de bloemen overhandigde aan de griffier die blij is met zijn aanstelling en uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. “Na een zorgvuldig proces is Jan de Jong naar voren gekomen als de ideale kandidaat”, duidde ChristenUnie Leek raadslid Koos Siegers de keuze voor De Jong. “We hebben gedurende diverse rondes gesproken met een aantal kandidaten. De laatste commissie was unaniem in haar oordeel: Jan de Jong moest het worden.” Jan de Jong begint per 1 mei als kwartiermaker voor de griffie van de nieuwe gemeente, waarna de gemeenteraad van de toekomstige gemeente Westerkwartier hem in januari 2019 benoemd tot griffier.