Zoektocht naar het ‘Leukste Bedrijf van de Streek’ officieel onderweg

0
3882

De stembussen zijn geopend!

 STREEK – En we zijn onderweg! De zoektocht naar het ‘Leukste Bedrijf van de Streek’ is officieel afgetrapt. De komende twee weken zijn de deelnemende bedrijven te herkennen aan de opvallende poster voor het raam of op de deur, de stembiljetten die op u liggen te wachten en natuurlijk de advertenties in deze krant met daarin veelal speciale aanbiedingen. Leuke aanbiedingen die laten zien hoe leuk de deelnemende bedrijven zijn! Wie er uiteindelijk doorstoomt naar de finale? De laatste drie bedrijven die bezoek krijgen van een kundige jury? Dat is eerst aan u, de lezer en trouwe bezoeker.

Vorig jaar kroonde Bakkerij Hamersma zich tot winnaar. Maar dat ging niet automatisch. De Grootegaster bakker wist een taartdoos vol stembiljetten te overhandigen, met daarop hoge cijfers en positieve motivaties van zijn klanten. Uit de vele reacties bleek dat we niet zomaar met een bakker te maken hadden. Uiteraard kan men altijd bij Hamersma terecht voor de heerlijkste broodjes en gebakjes, maar de bakker staat ook bekend als een ondernemer die iets teruggeeft aan het dorp waar hij is gevestigd. Datzelfde geldt voor medefinalist Best Western Hotel Restaurant Aduard. Ook daar heeft men een groot hart voor het dorp en oog voor de omgeving. Hotel Aduard voorziet veelal in haar eigen duurzame producten en haalt dat wat zij zelf niet kunnen kweken of verbouwen van gecontroleerde en betrouwbare partners. En dan het liefst uit eigen streek. Het trio finalisten werd in 2017 gecompleteerd door Sportcentrum Eekeburen. Het multifunctionele sportcentrum is continue op zoek naar verduurzaming en schuwt niet om uitgaven te doen die het milieu verbeteren. Tel daarbij op de gastvrijheid en de vele mogelijkheden die het sportcentrum in het tweelingdorp Niekerk-Oldekerk biedt en we hadden een drietal finalisten die aan elkaar gewaagd waren. Dat bleek ook uit de jurywaarderingen. Alhoewel Elly Pastoor, Esther Pleizier en Prins Gerlovius I unaniem kozen voor de bakker uit Grootegast, vertelden zij hoofdschudden dat het alle drie terechte winnaars zouden zijn geweest.

Wie er dit jaar in de finale staat? Dat zal de komende twee weken blijken. Het woord is aan u! Vul dus vooral de stembiljetten in bij de deelnemende bedrijven en zorg dat uw ‘Leukste Bedrijf’ er goed op staat. Liever online stemmen? Dat kan ook! Vanaf deze week vindt u op onze website www.destreekkrant.nu een online stemformulier waarmee u kunt doorgeven wie volgens u het ‘Leukste Bedrijf van de Streek’ is. Onder de stemmers verloten wij leuke prijzen. Doen dus!

 

De prijzen!

1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Arkema
Een diner voor 2 personen bij restaurant-zalen Balk in Zuidhorn
Een spelletjespakket aangeboden door Marskramer Grootegast
Een heerlijke taart aangeboden door Bakkerij Hamersma in Grootegast
5 kledingbonnen van Joy Zuidhorn