Zuidhorner ondernemers wensen extra parkeerplaatsen

0
311

ZUIDHORN – Veel Zuidhorner ondernemers zien graag extra parkeergelegenheid gerealiseerd worden in en rondom het dorpscentrum. Vooral om mensen die langer dan twee uur in het dorp willen verblijven tegemoet te komen. Momenteel mag er in het centrum maximaal 2 uur geparkeerd worden in de blauwe vakken. Alleen aan de rand van het centrum, nabij In’t Holt 1654, kan men vrij parkeren. “En daar zetten veel personeelsleden hun auto dus logischerwijs neer”, illustreerde een ondernemer het probleem. Een behoorlijk aantal van de 50 parkeerplaatsen is daardoor niet te gebruiken door klanten. Een probleem dat vooral de daghoreca en de kapperszaken treft. Zaken waar men al snel twee uur of meer verblijft. Zakenkringvoorzitter Jan Oomkes zei het probleem te begrijpen. “Wie drie keer naar het centrum van Zuidhorn komt en niet kan parkeren, slaat dit centrum voortaan over”, stelde Oomkes vast. Over hoe men de extra parkeerplaatsen waar langer geparkeerd kan en mag worden wil realiseren is nog niet duidelijk.