Rederijkerskamer Eendracht maakt indruk

0
2133

ZUIDHORN – De voorstelling ‘De Vriend N.V.’ bleek afgelopen weekend een groot succes. Het afstudeerproject van regisseur Richard van der Lans wist de prachtige theaterzaal van In’t Holt 1654 liefst drie keer te vullen. Terecht, want de voorstelling was een bijzondere daar deze zich niet alleen afspeelde op het podium, maar ook grotendeels in de zaal tussen het publiek. Daar stond zakenvrouw Eva, vertolkt door Enna Fabriek, terecht voor de frauduleuze praktijken die zij heeft gepleegd. Weliswaar om haar kinderen een beter leven te geven nadat Eva al vroeg weduwe werd, maar dan nog, hoever mag je daarin gaan? En wat zijn de gevolgen. Op een aantal vragen kreeg het enthousiaste publiek een passend antwoord voorgeschoteld, “maar over sommige ethische zaken mogen ze zelf nadenken en een mening vormen”, aldus Van der Lans.