“Wat er te doen is in Visvliet? Dat kan men straks van alle kanten bekijken!”

0
215

Aankondigingsborden en speciale palen voor Visvliet

VISVLIET – Het is nooit in saai in Visvliet. Als het dorpje niet bezig is met één van de vele onderdelen van de Droomtocht, dan introduceert het wel speciale palen waarop men kan zien wat er binnenkort te doen is in Visvliet. “Het gaat bij deze palen, waarin men aankondigingsborden kan hangen, om een initiatief van Plaatselijk Belang”, stelt Theun de Wit. Samen met Theo Hut draagt hij de zorg voor de palen die aan alle kanten van het pittoreske dorpje aan Gronings-Friese grens moeten komen te staan.

“De eerste staat inmiddels”, lacht Theo wijzend op de paal die men tegenkomt bij de entree van Visvliet aan de Lutjegaster kant. “Het is bedoeling dat er nog twee bijkomen. Eén aan de Friese kant van het dorp en eentje als men vanaf de Groninger kant, zeg maar de Friesestraatweg, Visvliet binnen komt rijden.” Met de palen, waar clubs en verenigingen zelf hun aankondigingsborden in mogen hangen, hoopt Plaatselijk Belang Visvliet nog zichtbaarder te maken. Theun: “Het is een mooie en effectieve manier om mensen te vertellen wanneer hier een rommelmarkt, de sinterkerstmarkt of de spelweek gehouden wordt. Maar we kunnen op deze manier ook dorpsbewoners attenderen om hun oud papier bij de weg te zetten als de oud-papierclub haar ronde gaat maken.” De mogelijkheden zijn legio, melden Theun en Theo. “Het ziet er in ieder geval beter uit dan wat er voorheen gebeurde”, lacht Theo, waarna Theun aanvult: “Eerder timmerde iedereen zijn eigen borden in de grond. Met alle gevolgen van dien. Laat ik over de kwaliteit van sommige borden niet te veel uitweiden, maar we zijn blij dat we nu in ieder geval wat eenheid in de aankondigingen hebben gecreëerd.” Of nog gaan creëren, want er ontbreken dus nog twee palen. “Deze eerste paal is gesponsord door Plaatselijk Belang”, vertelt Theun. “En dan gesponsord met een knipoog, want de onkosten voor het materiaal zijn betaald, het harde werk niet. Om die andere twee palen mogelijk te maken hebben we verenigingen hier in het dorp aangeschreven in de hoop dat zij de materiaalkosten van die palen voor hun rekening nemen.” Op de vraag of de palen ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden kent het duo geen twijfel. “Tuurlijk”, weet Theo zeker, “deze palen zijn geen onderdeel van de Droomtocht die wij hier op poten zetten, maar liggen wel in het verlengde van dat initiatief.” Theun zegt Visvliet op de kaart te willen zetten en meer mensen naar het dorp te willen trekken. “In dat plaatje passen zowel de Droomtocht als deze palen perfect. We maken zichtbaar wat er te beleven is in Visvliet. En dat is alleen maar positief.”

Gezocht: wiskundige raadsels

VISVLIET – De realisatie van de Droomtocht is in volle gang. Binnenkort wordt er gestart met het opzetten van het nieuwste onderdeel: het wiskundige raadsel. “Daarbij hebben we wel één probleem”, bekent Theun de Wit. “We hebben twee mooie grote frames van 2×1 meter waar het raadsel in komt, maar het raadsel zelf is voor ons nog één groot raadsel.” Bij deze een oproep vanuit Visvliet aan liefhebbers van wiskundige raadsels die een leuke en boeiende suggestie hebben voor het ontbrekende raadsel. “Wij hopen dat mensen hun ideeën en suggesties met ons willen delen”, aldus Theun. “En dat we een suggestie toegestuurd krijgen waarvan we denken: ‘Goh, dat we dáár niet aan gedacht hebben’.” Ken jij een leuk wiskundig raadsel en wil jij dat delen met Plaatselijk Belang Visvliet? Stuur jouw suggestie dan naar eise.eisinga.visvliet@gmail.com.