Wethouders trappen ‘Lente in je achtertuin’ af

0
272

ADUARD – Vrijdag hebben de wethouders Mark de Haan, Henk Bakker en Karin Dekker van de Westerkwartiergemeenten Grootegast, Zuidhorn en Leek het startsein gegeven voor het project ‘lente in je achtertuin/klimaatverandering dichtbij’ op samenwerkingsschool de Adeborg in Aduard. Er werd in samenwerking met de leerlingen van de bovenbouw een honingboom geplant op het schoolplein. Daarnaast werd de maquette, onderdeel van het lespakket, gedemonstreerd. Deze wordt gerouleerd tussen alle zeventien basisscholen in het Westerkwartier die meedoen aan het project. Op deze maquette wordt op een interactieve het effect van water in combinatie met te weinig waterberging getoond. Ook de onderbouw hielp een handje mee, op het plein hebben tegels plaatsgemaakt voor drie soorten planten. De komende weken zal er aan de hand van het uitgebreide lespakket, samengesteld door IVN, aandacht worden besteed aan wateroverlast, de gevolgen van verstening, de natuurkalender en energie. Het project wordt uitgevoerd door NDCE Westerkwartier in samenwerking met IVN en de Westerkwartiergemeenten.