CBS Rehoboth met de oude bus

0
1162

OLDEKERK – Op cbs Rehoboth te Oldekerk wordt voor de vakken wereldoriëntatie de online methode IPC gebruikt. Voor de leerkrachten betekent het veel lessen voor de eigen groep zelf ontwerpen.  Ook in groep 3 wordt op een eenvoudige wijze aan IPC gewerkt. Momenteel is het thema: “Vervoer”. De kinderen brengen spulletjes met betrekken tot het thema “Vervoer” van thuis, mee naar school en houden er een eenvoudige “spreekbeurt ” over. Zo kwam er al een raceauto, een parkeerschijf, een paardentrailer, een knuffel-ezel en een vliegticket de klas in. Ieder kind doet dit op zijn of haar eigen manier. Vorige week bracht één van de kinderen een busje mee naar school en vertelde over de bus van zijn opa. Aan het eind van zijn  verhaal liet hij een stapeltje strippenkaarten zien: “Van vroeger, nu gaat het met een pasje”. ‘s Middags kwam zijn opa met de echte bus naar school. Ieder kind kreeg een strippenkaart: instappen, kaart laten stempelen, plaatsje zoeken en rijden maar. Na de rit waren de kinderen een hele ervaring en veel nieuwe woorden rijker.