OV-laadpalen Grootegast ‘spoorloos verdwenen’

0
141

GROOTEGAST – Wie zijn OV-chipkaart wil opladen in de gemeente Grootegast kan lang zoeken. Met het verdwijnen van de Albert Heijn uit het straatbeeld is namelijk ook het laatste OV-laadpunt in de gemeente opgeheven. “Een kwalijke zaak”, vindt CDA-frontman Hielke Westra die van mening is dat deze dienst toch wel beschikbaar moet zijn in de gemeente. Myra Eeken-Hermans (PvdA) heeft navraag gedaan bij de opvolger van de Albert Heijn. “Poiesz heeft aangegeven dat het inderdaad een kwestie van geld is”, zegt ze. “Ondernemers moeten betalen voor een OV-laadpaal. Hopelijk kan de gemeente hier iets in betekenen.” Dat hoopt ook ‘ervaringsdeskundige’ Bart Boonstra (CU): “Het ontbreken van een OV-laadpaal –in de hele gemeente- treft vele gezinnen. Enige spoed om hier toch een laadpunt te krijgen is geboden.” Wethouder Mark de Haan zei op de hoogte te zijn van het gegeven dat inwoners van de gemeente Grootegast niet hun vervoersbewijs voor het openbaar vervoer kunnen opladen in de eigen gemeente en deelde de raad mee in overleg te zijn met het OV-bureau. “We wachten hun reactie af”, aldus De Haan.